Door: Sensai ronald

Blijf op de hoogte en volg

11 December 2007 | Japan, Tokio

Hoi allemaal,
hier een verslag van de eerste training.
Maar eerst nog een terug blik op dat weekend.Sommige van ons waren naar het K1 en sommige bleven thuis .Zij die thuis bleven hebben tokio ontdekt per metro.We zijn op mijn aandringen naar een tempel geweest om traditioneel japanse volkloren te zien.De jongens wilde naar electric city een wijk wat alleen uit electronica apparatuur bestaat.Dat wilde ik daarna doen maar eerst cultuur proefen je komt niet elke dag in tokio.Na wat omwegen kwamen we aan op de plaats van bestemming.Bij het aanzien van de tempel werd er gezegd...OK Ron dat is de tempel die heb je gezien nu naar electric city...
JAAAA maar ik ben geen jappanner in europa die even uitstapt bij een molen en er een foto van maakt.
Nee ik was diep gekwetst ik zal deze barbaren cultuur bij brengen.
Ik hing de mooiste verhalen op over keizers die hun koninkrijk verloren aan samoerai,s en het ontstaan van dit klooster door een opgestaande boedha.En er gebeurde wat er kwam wat los ze gingen mijn verhalen aanzien vor de waarheid en werd geprezen om mijn kennis.Deze kennis was net ontstaan uit het verwarde bolletje van mij.
Ik kreeg ze zelfs aan het bidden en er werden overs voor de goden aangedoden.
Wat kan een mens snel veranderen als je het leuk brengt.
Nu ik toch lekker bezig was liet ik ze ook maar kennis maken met de japanse keuken.
Het eten is erg goedkoop bij de MC Donald heb je een hamburger voor 100 yen ook wel door de jongens de 100 yen knaller genoemd.100 yen is ongeveer 0.66 euro cent.
Je begrijpt al dat dit er snel in gaat bij de jongens.Max heeft al een MC verbod die eet bijv 7 hamburgers na ik herhaal na het avond eten.
Met benito et ik s avond,s voor 8 euro mijn buikje vol.
Of een complete sushi maaltijd waarvoor ik in nederland ongeveer 60 euro kwijt ben kost hier rond de 12 euro omgerekend.
Gisteren en t bone van 450 gram gegeten en deze kosten omgerekend 14 euro en is het durste op de kaart.Alles is vrij goedkoop de oorzaak zit hem in een crisis wat de yen doet zakken en de euro doet stijgen.
Waar waren we gebleven o ja japans eten.
Overal zijn er winkels met aan de buiten kant plaatjes of producten in het plastic waar aan je kan zien wat je eet.Zo staan er hele schotels uitgestald,deze hebben een nummer en de prijs staat erbij.
Prijzen varieren van 3 euro tot 5 euro.
Een apparaat aan de muur helpt je verder je goit er geld in en drukt op het nummertje en je krijgt een bonnetje.
Je gaat de zaak in geeft het nummertje af aan de aan pak jap die geeft hem door aan de doorgeef jap waarna hij terecht komt bij de door schreen neemt plaats in de winkel

RONALD werd weggeroepen omdat Thijs max had buitengesloten op het balkon, maar het verhaal wordt spoedi afgemaak.

Gr,
Sjoer