Kodokanweekje voorbij
Door: Max
14 December 2007 | Japan, Tokio
De 1e trainingsweek zit er bijna op, nog 1 training voor de boeg en dan is het weer weekend! Eerste week hebben we overleeft! Na een zinderende looptraining van ruim 15 kilometer voor jullie deze blog!
Ik had vrij weinig kracht ervoor om deze week tussen de trainingen een keer een blog te schrijven, dus vandaar dat ik er nu pas mee kom. We zijn nu bijna een week in Tokyo en vrijwel iedereen is klaar met de spleetogen, de rijst en het hotel waar we in zitten, maar over een paar dagen word alles weer anders, althans, in ieder geval het laatste, want dan gaan we naar Tsukuba University.
Ik zal eerst even een beschrijving geven van de trainingen die we gehad hebben:
Maandag: 8 x Ne-waza / 8 x Tachi-waza 's ochtends en 10 x Tachi-waza 's avonds.
De rest van de week hebben we 's ochtends 8 x Ne waza en 6 x Tachi-waza gedaan en 's avonds 10 x Tachi-waza. De eerste dag ging dit nog in verschillende zalen, daarna allemaal gezamelijk in 1 zaal.
Niet iedereen hield deze trainingen uit, mede door wat blessures maar uiteindelijk hebben de meesten toch netjes de trainingen gemaakt.
Vanochtend hebben we met Benito nog een hele 'leuke' looptraining voorgeschotelt gekregen. Maar liefst 15 kilometer moesten we 'uitlopen'. Bijna niemand heeft de 15 volgekregen, tot groot ongenoegen van sommmige mensen die dit wel deden.
Uiteindelijk zijn we er toch doorgekomen en vanavond moeten we naar een of andere universiteit om daar een paar jappen weg te poetsen.
Maar tussendoor is er natuurlijk ook het een en ander gebeurt!
Zo heb ik onder andere samen met Ronald, Thijs en Sjoerd mijn culinaire wereld verbreed en ben ik een sushi bar in geweest, heeft Thijs ons duidelijk gemaakt dat er in Japan geen ramen zijn, zijn we naar electric city geweest waar Marvin en Sander een vette Ipod Touch hebben gekocht, ben ik met Michael en Leon naar een Tempel geweest waar Michael en ik echte Japanse Pokémon kaarten gekocht (wat iedereen moet hebben) en waar Leon een of andere Japanse gadget heeft gekocht, zijn we naar de mizuno store geweest, hebben Thijs en Sander een massage gehad, zijn een aantal naar een Japanse kapper geweest en bovendien zijn er sinds vandaag weer nieuwe Yen-knallers!
Er is nog veel meer gebeurt natuurlijk maar 1 ding wil ik voor het einde van deze blog nog even uitlichten:
Gisteravond was ik met Marvin, Thijs, Jelle en Sjoerd naar een Restaurantje in Shinjuku geweest. Nou, zag er heel leuk uit, lekker eten, niks aan de hand zou je zeggen. Het was ook allemaal niet zo duur dus ik dacht: nou mooi!, ik moest namelijk een beetje op mijn centen letten want het was nogal een dure dag. Ware het niet dat we er bij het afrekenen achter kwamen dat we 400 Yen per zitplaats moesten betalen! dit was nog meer dan wat ik besteld had! het gaat maar om een eurootje of 3 maar toch werd ik gek!
Dit moest ik gewoon even kwijt want ik ben er nog steeds niet uit.
En ik ga volgende week ook geen Pocari Sweat meer drinken, dit was onze trainingsdrank waar we ongeveer, zonder overdrijven, vierhonderduizend liter van hebben opgedronken.
En nog 1 ding dan, want ik kan wel blijven schrijven: JAPPEN ZIJN GEK HELEMAAL GEK, JAAA!!!
De mazzel lieve kijkbuiskinderen en tot de volgende keer!
Max
14 December 2007 - 10:17
Heldenaren:
Even over thuis.
De kerstboom staat.Overal lichtjes in de straten en gekke Emil van achter ons heeft nog meer bende op zijn huis getuigd. Moet te zien zijn in Japan. Eén grote lichtzuil. We gaan lekker uit eten en hoeven ons niet te haasten voor ritjes naar Nieuwegein of Haarlem.
Nog veel plezier bij de massages en we zien wel weer verdere berichten op dit internetding. Hoe zit dat met die ramen?
Gelukkig voor jullie dat er ook een groepje van 13 "normale Hollanders "in Japan zijn
Groetjes van Thuis.